BrödSkapad av Jennie 25 aug, 2017 12:02:50Mjölkfria russinscones
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g mjölkfritt margarin
1,5 dl havremjölk
1 dl russin
Gör så här:
Blanda vetemjöl, salt och
bakpulver.
Fördela ner margarinet i mjölet
och tillsätt havremjölken. Rör ihop till en deg. Tillsätt sedan
russin och rör försiktigt ner.
Lägg upp på plåt på ett
bakplåtspapper och grädda i ugnen på 225grader i 15min.

BrödSkapad av Jennie 25 aug, 2017 12:01:11Då kommer första receptet på mjölkfritt och denna gång är det goda scones, perfekt nu till hösten :)
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g mjölkfritt margarin
1,5 dl havremjölk
1 dl blåbär
Gör så här:
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver.
Fördela ner margarinet i mjölet och
tillsätt havremjölken. Rör ihop till en deg. Tillsätt sedan
blåbären och rör försiktigt ner.
Lägg upp på plåt på ett
bakplåtspapper och grädda i ugnen på 225grader i 15min.

BrödSkapad av Jennie 24 jan, 2017 21:06:24Scones
Ingredienser:
2 dl Vetemjöl
2 msk Bakpulver
50 g Smör
2 dl Kornmjöl
2 dl Filmjölk
1 krm Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 250grader
Blanda vetemjöl, bakpulver, och salt i
en bunke. Finfördela smör i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk
och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
Klicka ut 2 kakor, 8 bulla på en plåt
med bakplåtspapper . Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

BrödSkapad av Jennie 24 jan, 2017 21:05:04Perfekt med bröd som jäser under natten så det bara att grädda i ugnen på morgonen och nybakat bröd står snabbt på bordet. Smaklig måltid eller frukost!
Ingredienser:
500 g Riva morötter
5 dl Kornmjöl
5 dl Rågmjöl
25 g Jäst
5 dl Vatten
1 msk salt
3 msk honung
3 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
Gör så här:
Skala och riv morötterna.
Smula ner jästen i en bunke och blanda
ut jästen i vattnet
Blanda ner alla andra "våta"
ingredienser. Tillsätt sedan resten och blanda runt. Ställ under
plast i kylskåp under natten
Grädda i 225grader i 25minuter

BrödSkapad av Jennie 14 okt, 2015 19:42:52En kall höstkväll som denna passar perfekt för scones och te. Testade ett nytt recept på scones idag och det blev riktigt goda. Lite grövre scones :)
Hoppas det smakar!
10 st
Ingredienser
3 dl grovt rågmjöl
2,5 dl dinkelfullkornsmjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl socker
1 nypa salt
100 g smör, kallt
1,5 dl lingon
2,5 dl yoghurt naturell
mjölk att pensla på
Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Börja sedan med
att vispa socker, båda mjölsorterna, bakpulver, och salt i en skål.
Skär smöret i mindre tärningar och arbeta in smöret i
mjölblandningen. Tillsätt sedan yoghurt och lingon och rör ihop.
Forma till bullar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Pensla med mjölk eller en ägg- och mjölkblandning för en
vackrare yta. Grädda i 15-20 minuter

BrödSkapad av Jennie 14 okt, 2015 16:43:14Redan mitten av veckan och fredagen närmar sig med stormsteg. Brukar ni också äta tacos hemma på fredagar? Här kommer iallafall mitt recept på egengjort tortillabröd. Mycket godare och mycket nyttigare än det som köps i butik.
I detta recept har jag även vald att använda grahamsmjöl för att få brödet lite grövre. Hoppas det smakar!

7-8st bröd
Ingredienser
100 g grahamsmjöl
125 g vetemjöl
1 tsk salt
3 krm kumminfrön
0,5 tsk bakpulver
1,25 dl sjudande vatten
2,5 msk rapsolja
Blanda båda mjölsorterna, bakpulver, kumminfrön och salt i
en bunke.
Sjud vattnet så att det blir varmt och häll över i
mjölblandningen. Tillsätt även olja. Obs! Gör in vattnet för varmt, för du ska
kunna knåda degen. Knåda ihop till den slät deg.
Dela upp degen i 7-8 delar och forma till bollar. Platta
till bollarna lätt och låt vila under duk i minst 15min.
Kvala bröden på ett lätt mjölat underlag. Stek sedan i en
riktigt het teflonstekanna ca 45sek på varje sida. Lägg bröden i en ren handuk
sp att de behålls varma och mjuka.

BrödSkapad av Jennie 09 sep, 2015 12:56:51Är det dags för kräftanskiva igen? Här kommer ett litet tips
på ett bröd iform av en kräfta. Perfekt att ha som tillbehör och lite roligare
än vanligt vit bröd.

50g jäst
1msk honung
1tsk salt
5dl vatten 37grader
5dl vetemjöl
4dl grahamsmjöl
Russin
Ägg
Blanda jästen tillsammans med vattnet som ska vara 37grader
Blanda ner alla mjölsorter, salt och honung till en deg. Om
du har bakmaskin 5minuter eller 15minuter om du gör det förhand
Jäst under bakduk i 30minuter. Ta sedan upp och baka ut den
till två stora kräftor eller mindre. Forma degen som bollar och sätt ihop
kräftan. Det blir på så sätt lättare att bryta brödet
Låt jästa ytterligare 30min.
Pensla bröden med uppvispat ägg och sätt i russin som ögonen
på kräfan. Grädda i mitten av ugnen i 175grader i ca 30min

BrödSkapad av Jennie 04 sep, 2015 15:06:38Rågbröd med soltorkade tomater är ett av mina favoritbröd
som jag brukar baka. Det lilla salta och sträva smaken från tomaterna ger brödet
en extra höjning och ett saftigt bröd. Brödet går att använda som vanligt
fruksotbröd men passar även perfekt att ha det som bröd till middagar.
Jag använder mig alltid av jästkorgar när jag gör bröd, antigen en rund eller oval. Det ger en sådan fin form och yta på brödet. Men det går alltid lika bra att jästa det driekt på plåten på ett bakplåtspapper, det är upp till dig och välja vad som passar bäst.

Ger ett stort bröd
50g jäst
5dl vatten 37grader
5dl vetemjöl
4dl grovt rågmjöl
2dl hackade soltarkade tomater
1msk honung
Börja med att smula jästen och lös upp med lite av vattnet.
Tillsätt sedan resten av vattnet, soltorkade tomater och honung.
Blanda i båda mjölsorterna och knåda ihop till en deg.
Använd gärna bakmaskin och knåda i 10minuter. Om du gör det för hand 15min.
Lägg ipp i jästformar eller driekt på en plåt med
bakplåtspapper
Låt jäsa i 60minuter under bakduk
Grädda mitt i ugnen på 150grader i 55minuter

BrödSkapad av Jennie 03 sep, 2015 09:03:14Knäckebröd är aldrig fel och alltid lika gott att äta på. Det
finns mängder av olika knäckebröd att baka, men jag har en favorit som min
mamma alltid brukar baka till jul. Jag har dock ändrat en av mjölsorterna då
jag ville testa en ny variant.
Denna omgång valde jag att toppa knäckebrödet med två olika.
Men det går att variera i massor av olika sorter. Låt fantasin flöda.
Jag använda denna omgång torkad basilika, flingsalt och
riven ost på häften och till den andra hälften blev det sesamfrön, flingsalt
och riven ost.

Recept
5dl mjölk
0,5msk ljus sirap
0,5msk honung
1tsk salt
1tsk kumminfrön
1tsk fänkålsfrön
10g färsk jäst
3dl vetemjöl
3dl dinkelmjöl fullkorn
3dl grahamsmjöl
1ägg
Ex rivenost, torkad basilika, oregano, sesamfrön, flingsalt,
riven ost etc
1. Börja med att stöta kryddorna i en mortel och värma sedan upp
sirap, mjölk, salt, honung och kryddor i en kastrull till 37grader.
2. Smula jästen i en bunke och häll över vätskan och lös upp.
3. Tillsätt lite mjöl i taget tills att det blir en mjuk och
elastisk deg.
4. Låt jästa under bakduk i 60min
5. Kvala ut mycket tunt på mjölkat bakbord eller mjölad
bakplåtspapper
6. Pensla med uppvispad ägg och strö över det som önskas ha
ovan på. Skär i önskade storlekar
7. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 3minuter och vänd sedan på
bröden för att få färg på båda sidor
Låt svalna på galler

Choose image for share content |
---|
|