Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Spenat- & mangosmoothie

Smått och tillbehörSkapad av Jennie 09 apr, 2017 16:19:25
Fräsch och god smoothie perfekt som mellanmål eller varför inte till frukosten?

Spenat och mangosmoothie

Ingredienser:

1 dl fryst spenat
1 dl fryst mango
4 dl yoghurt
0,5 dl solroskärnor

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med stavmixer till en slät smoothie.

Häll upp i glas! Smaklig måltid





  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post113

Avokado med ägg

Smått och tillbehörSkapad av Jennie 28 feb, 2016 18:16:26
Perfekt till brunchen eller till ett matigare mellanmål.
Ingredienser
1 st Ägg
1 st avokado
1 msk västerbottenost
salt
1 tsk Persilja

Dela avokadon och ta bort kärnan. Vispa upp ägget lätt och blanda i salt och persilja. häll i blandningen i avokadon och strö över osten. Tillaga i ugnen på 225grader i 8-10minter

  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post75

Västerbottenostchips

Smått och tillbehörSkapad av Jennie 30 dec, 2015 20:30:25
Här kommer ett god och smakrikt tips till nyårsfesten som tilltugg eller perfekt som dekoration till en god nyårsmiddag!

Västerbottenostchips

Ingredienser
75 g riven västerbottenost
0,5 tsk salt
1 tsk rosmarin

Blanda riven ost, salt och rosmarin i en bunke

Lägg upp i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 5-7minuter eller tills att de har fått lagom färg

Böj över glas eller liknande eller servera som det är



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post64

Aubergin med parmesan-& persilja

Smått och tillbehörSkapad av Jennie 23 sep, 2015 09:43:49

Här kommer ett litet tips på plockmat till buffé, men det är även lika bra att äta som en hel måltid. Aubergin med parmesan-& persilja, ha gärna lite vitlök om du vill ha det, det ger bara en extra smak.

Smaklig måltid



Aubergin med parmesan-& persilja
4personer
1-2 st auberginer
2 tsk salt
75 g riven parmesan
3 msk persilja
2 dl ströbröd
peppar
1 st ägg
olja att steka i
ev 1st vitlöksklyftor

Börja med att skära auberigen på längden och salta dem på båda sidor. Låt de ligga på hushållspapper i 10minuter för att vattana ur

Förbered sedan det andra genom att blanda parmensan, hackad persilja, ströbröd, salt ooch peppar

Efter 10min torka av skivorna med hushållspapper och doppa i uppvispat ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsbladningen

Häll olja i en stek panna och stek varje skiva i ca 2,5minut på varje sida.





  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post10

Filodegsknyten med tomat-& mangosalsa

Smått och tillbehörSkapad av Jennie 10 sep, 2015 13:46:06
Filodegsknyten med tomat och magnosalsa, det passar perfekt till buffén, kräftskivan eller varför inte som en god förrätt. Väldigt enkel att göra och smakar riktigt gott.
Eller vad tycker ni?



6 st
Ingredienser
6 st filodegsblad
1 st magno
5 st tomater
1 st chilifrukt
2 msk koriander
1 st stor gul lök
salt
olivolja
2 msk vitvinsväger

Pensla en muffinsplåt med smör och lägg därefter i en filodegsplatta i varje håll
Pensla även filodegsplattorna med olivolja. Grädda i ugnen tills att plattorna har fått färg på 225grader. Ta försiktigt loss filodegsknyten ur muffinsformen
Skala och skär mangon i små bitar. Hacka tomter och lök i mindre bitar. Finhacka öven chilifrukten
Blanda allting i en bunke och tillsätt vitvinsvinäger och smaka av med salt
Fyll varje knyte med salsan och servera

  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post4