Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Korvgryta

KöttSkapad av Jennie 15 jun, 2017 14:18:51
En god och enkel korvgryta, perfekt som vardagsmat när du har lite tid

Ingredienser
6 portioner
800 g falukorv
1 st gul paprika
1 st grön paprika
1 st gul lök
10 st champinjoner
1000 g krossade tomater
2 tsk salt
1 tsk peppar

Så här gör du

Börja med att skära paprika sorterna, champinjonerna och falukorven i bitar och lägg åt sidan

Skala och hacka löken och stek tills att den blir mjuk

Häll i falukorven och resten av grönsakerna och stek tills korven fått lite färg

Häll över krossade tomater, salt och peppar och låt småkoka i 5min

Servera gärna med spagetti eller annan pasta. Smaklig måltid!



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post126

Tacopaj

KöttSkapad av Jennie 09 apr, 2017 16:13:36
Älskar du precis som mig tacos?
Min ibland vill jag ha en variation på det och då passar denna tacopaj perfekt.

Tacopaj


Ingredienser
4 portione
250 g philadelphiaost
2 dl riven ost
1 st gul lök
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 påse nachoschips
2,5 dl creme frachie

Så här gör du

Blanda ihop philadelphiaost, creme frachie och hälften av den riva osten i en bunke. Bred sedan ut fyllningen i en pajform. Sätt på ugnen på 175grader

Skala och hacka löken. Fräsen den i stekpanna och tillsätt köttfärsen. Blanda ner tacokryddan och häll över tacofärsen i pajformen.

Strö över resten av den rivna osten och tillaga i ugnen i ca 20-25miunter, tills att osten fått färg. Servera med grönsaker och nachoschips



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post111

Lövbiffsrullader med fetaost

KöttSkapad av Jennie 24 jan, 2017 21:34:26
Kanske goda och fyllda lövbiffsrullader till middag idag?

Ingredienser
4 portioner
400 g Lövbiff
1 pkt Fetaost
1pkt Kalkonbacon
2,5 dl Matlagningsgrädde
1,5 msk Soya
Salt
Peppar

Så här gör du
Sätt på ugnen på 175grader. Skär bacon i små bitar. Mosa sönder fetaosten och blanda tillsammans med bacon.

Lägg lövbiffen på en skärbräda och bred ut fetaostfyllningen på vardera skiva.

Fräs rulladerna i stekpanna tills de fått färg. Ta ur rulladerna ur stekpannan och lägg i ugnsäkerform

Häll grädde i stekpannan tillsammans med soya och smaka av med salt. Häll på såsen ovanpå rulladen och ställ sedan in i ugnen och tillaga i 15-18minuter.



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post106

Kalkonlindad fylld köttfärslimpa

KöttSkapad av Jennie 06 okt, 2016 20:56:27
Här kommer ett recept på en variant på den klassiska köttfärlimpan. Denna gång valde jag att fylla den med mozzarella och champinjoner.

Smaklig måltid!

Ingredienser

500 g köttfärs
1 st mozzarella
4 st stora champinjoner
2 pkt kalkonbacon
2 tsk salt
1 tsk peppar

Så här gör du

Blanda ihop köttfärsen tillsammans med salt och peppar. Sätt på ugnen på 175grader.

Skär mozzarellan i tunna skivor och även champinjonerna.

Lägg ut ett paket kalkonbacon på en skärbräda. Bred ut hälften av köttfärsen ovanpå och lägg på mozzarella och champinjoner. Ha på resten av köttfärsen och därefter det andra paket med bacon. Fäst baconskivorna med tandpetare så det täcker köttfärsen

Tillaga i ugnen på 175grader i 30minter. Låt stå 10min innan du skär den.



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post94

Rosemarinbiffar

KöttSkapad av Jennie 03 apr, 2016 10:32:45
Här kommer till litet tips på goda och saftiga rosmarinbiffar.
Smaklig måltid!

Ingredienser

4 portioner
400 g köttfärs
1 msk granatäpplebalsamico
1 msk färsk rosmarin
1 tsk salt

Så här gör du
Finhacka rosmarin och blanda ihop med köttfärsen tillsammans med salt. Tillsätt granatäpplebalsamico och forma sedan till biffar. Sätt på ugnen på 175grader.

Stek på högvärme tills att båda sidorna har fått en fin stekyta. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugnen i ca 15miunter tills att biffarna är genomstekta.



  • Kommentarer(1)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post78

Vildsvinsfilé marinerad med honung&rosmarin

KöttSkapad av Jennie 30 dec, 2015 20:27:06
Årets juldagsmiddag bestod av vildsvinsfilé. Ett jättegod kött med mycket viltsmak. Jag använde mig av smaksatt salt med havtorn, men det går lika bra med vanligt salt.

Hoppas det smakar!

Ingredienser
500 g vildsvinsfilé
2 msk honung
2 msk olivolja
1 tsk rosmarin
salt, helst salt smaksatt med havtorn

Gräddsås
3 dl vispgrädde
25 g smör
2 msk vetemjöl
4 msk vildfond
1 msk havtornsgelé

Blanda honung, olivolja, salt och rosmarin. Häll över marinaden på köttet i en plastpåse och låt stå 2-3timmar

Bryn köttet i lite smör i en stekpannan och tillaga sedan i ugnen på 150grader i ca 20 minuter tills att innertemperaturen är uppe i 65grader

Sås: Smält smöret och strö över vetemjöl. Slå på grädden och rör ihop. Tillsätt havtornsgelé och vildfond. Smaka av med salt. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt den sjuda ett par minuter



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post63

Vildsvinytterfilé med kantarellsås

KöttSkapad av Jennie 15 nov, 2015 19:43:08

Förra helgen när det var farsdag bjöd jag på vildsvinsytterfilé med en krämig och och kantarellsås.

Hoppas det smakar!

4 portioner
Marinad till vildsvin
1 kg vildsvinsytterfilé
2 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
1 tsk torkad mynta
1 tsk torkad citronmeliss

Kantarellsås
250 g kantareller
250 ml matlagningsgrädde
3 tsk vildfond
1 msk smör
2 msk vetemjöl
salt

Börja med att blanda ihop alla ingredisenser till marinaden till vildsvinet i en skål. Smaka av med salt. Häll över marinaden på köttet och låt stå minst 30min, hellst 1-2timmar.

Såsen: Smält smöret i en kastrull och fräs kantarellerna. Blanda sedan ner mjölet och slå över matlagningsgrädde och vildfond. Smaka av med salt. Låt stå på svag värme minst 30minuter.

Vildsvin: Stek köttet på hög värme i en stekpanna för att få fin yta. Tillaga sedan i ugnen på 150grader tills att innertemperaturen är ca 65grader för medium



  • Kommentarer(1)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post42

Pulled beef

KöttSkapad av Jennie 14 okt, 2015 16:39:32
Det går att göra pulled beef på massor av olika sätt, men det här är ett av mina favorit recept.

1 kg högrev
0,5 dl ketchup
0,5 dl tomatpure
1dl hoisinsås
2 tsk chipotle pasta
salt
peppar
2 msk farinsocker
1 st stor gul lök
ev2-3 vitlöksklyftor

Olja en gjutjärnsgryta och lägg ner högrevet. Hacka och skär löken i skivor.

Blanda ihop tomatpure, ketchup, chipotlepasta, hoisinsås och farinsocker. Häll blandningen över högrevet.

Lägg löken runt om köttet i grytan och täck sedan med lock. Tillaga 4,5-5timmar i ugnen på 150 grader

Dra isär köttet i strimlor och blanda ihop. Servera gärna med någon salsa, tortillabröd och en god sallad





  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post26