Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Bönburgare

VegetarisktSkapad av Jennie 14 jan, 2019 12:33:39
Är det dags att göra burgare ikväll? Kanske testa vegetariska burgare? Här kommer iallafall ett recept på goda och saftiga bönburgare.

Smaklig måltid! Ingredienser

4 portioner

350 g Svarta bönor
2 st Morötter
1 st Majs
1 st Gul lök
1 msk Tomatpure
2 msk Ströbröd
1 msk Potatismjöl
0,5 Samba olek
Salt
1 st Ägg

Så här gör du

40 minuter

Skölj och låt bönorna rinna av

Skala och hacka löken och lägg i en bunke och blanda med tomatpuré och samba olek

Mosa bönorna grov ihop med lökblandningen.

Skala och riv morötterna grovt och krama ur vätskan. Lägg i bunken och blanda

Tillsätt majs och ägget och blanda ihop. Ha i ströbröd och potatismjöl och blanda samman. Smaka av med salt. Låt stå 15min

Forma till burgare/biffar och stek i olja. Vänd försiktigt.




  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post152

Ärt- & broccolibiffar

VegetarisktSkapad av Jennie 14 jan, 2019 12:26:04
Goda och enkla biffar att göra som passar hela familjen, stora som små!

Ingredienser

4 portioner
3 dl Frysta ärtor
6 st Fryst broccolibuketter
1 st Ägg
1 st Gul lök
2 msk Vetemjöl
Salt
Peppar

Så här gör du

30 minuter

Koka ärtor och broccoli i 5min och ta av från plattan och slå av vattnet

Skala och hacka löken. Lägg i en bunke tillsammans med ärtor och broccoli.

Mixa ihop och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mjöl och ägg. Blanda.

Forma till plättar och stek tills de fått fin färg.

Smaklig måltid!



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post150

Morot- & fetaostbiffar

VegetarisktSkapad av Jennie 06 jan, 2019 21:08:45
Goda och enkla biffar som passar stora och små där hemma. Nu gör jag mat som ska passa min 1,5 åring att äta också :)

Smaklig måltid!

Ingredienser:
6 st stora morötter
200 g fetaost
2 msk ströbröd
1 st gul lök
1 st ägg
2 msk vetemjöl
salt och peppar
olja att steka i

Gör så här:

Skala och riv morötterna grovt. Krama ut vätskan och lägg i en bunke.

Skala och hacka löken och ha ner i bunken. Smula över feta osten

Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop. Smaka av med salt och peppar Låt stå 15min

Forma till biffar och stek i olja på vardera sida tills de blir gyllenbruna. Vänd försiktigt.

Goda och enkla biffar att servera som de är med en god sallad till eller kanske en sås till.



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post147

Halloumistroganoff

VegetarisktSkapad av Jennie 29 apr, 2017 10:47:30
Trött på vanlig korvstrofanoff eller sugen på vegestariskt?
Här kommer ett gott recept på halloumistroganoff
Ingredienser
4 portioner

200 g halloumi
2,5 dl crème fraîche
2 msk tomatpuré
1 st gullök
8 st Champinjoner
1 st grön paprika
Salt
peppar
1 msk grönsaksbuljong

Gör så här:
Hacka löken fint och stek tills den är mjuk och glansig.

Skär champinjoner i skivor, hacka paprika i små bitar och skär halloumin i bitar. Stek tillsammans med löken.

Tillsätt crème fraîche, tomatpuré, buljong och kryddorna. Blanda runt och låt småkoka på lågväxel i fem min. Servera med ris eller pasta.



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post119

Halloumisallad med havtorn

VegetarisktSkapad av Jennie 26 maj, 2016 21:49:45
Perfekt recept till sommarens luncher, buffér och liknande!

Ingredienser

4 portioner

  • 1 pkt halloumiost
  • 250 g blandsallad
  • 2 dl havtornsbär
  • 2 st avokado
  • 1,5 dl gröna sojabönor
  • soltorkade tomater
  • 1 msk mangovinäger
  • 1 msk olivoja
  • salt
  • ev peppar
Så här gör duSkölj salladen och lägg i en skål. Blanda salladen med havtorn, soltorkade tomater, soyabönor och avokado.

Skär halloumi i mindre bitar och stek i panna tills att den har fått lite färg och blanda ner i salladen.

Ringla över olivolja och mangivinäger och blanda rund. Smaka av med salt och ev lite peppar. Smaklig måltid!

  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post86

Bönpasta med ostsås och brysselkål

VegetarisktSkapad av Jennie 02 dec, 2015 22:01:00
Här kommer ett vegetariskt recept

Hoppas det smakar!

200 g bönpasta
1 burk majs
1 påse brysselkål
20 st körsbärstomater
1 st gullök
250 g cottage cheese
1,5 dl grädde
1,5 tsk grönsaksfond
salt
peppar

Börja med att koka brysselkålen i kokande vatten i 3minuter. Häll av vattnet. Koka bönpastan enligt förpackningen.

Ska och hacka löken och stek den i en stekpanna. Häll på bryssekål, tomater, majs, grädde, cottage cheese och grönsaksfond.

Koka ihop under omrörning och smaka av med salt och peppar. Såsen är klar med cottagen cheesen har smält ihop med grädden.

Severa tillsammas med bönpastan



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post49

Vegetarisk fullkornslasange med keso

VegetarisktSkapad av Jennie 15 nov, 2015 19:39:50

Idag blev det en stor plåt med lasange så det finns matlådor för veckan.
Första gången jag gjorde vegetarisklasange. Den blev godade än väntad :)

Hoppas den smakar!


1 djup ugnsplåt
Ingredienser
500 g lasagneplattor (ca 30st)
2 st zucchiner
2 st auberginer
2 st gul lök
500 g krossade tomater
500 g cottage cheese
2 msk grönsaksbuljong
500 g morötter
150 g riven ost
salt
peppar

Börja med att dela auberginen i skivor och lägg på husshållspapparer för vattna ur. Skala och skiva morötter och zucchini.

Skala och hacka löken och fräs i kastrull tills att den blivit glansig och mjuk. Tillsätt tomatkross, cottage cheese och grönskasbuljong. Smaka av med salt och peppar.

Lägg plattor i botten av en djup ugnsplåt och lägg på den auberginskivorna. Häll på hälften av tomatsåsen.

Ha på ett nytt lager av lasangeplattor och lägg på morötter och zucchini och häl på resten av tomatsåsen.

Lägg på ytterligare ett lager av plattor och strö över osten. Tillaga i ugnen i 30-45minuter på 175grader.



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post41

Bönpasta med sås på broccoli, ärtor och majs

VegetarisktSkapad av Jennie 16 okt, 2015 16:25:48
En god vegetarisk rätt är alltid lika härligt att äta. Denna gång blev det en sås på broccoli, grönsa ärtor och majs samt lite riven parmesan. Serverad med bönpasta!

Hoppas det smakar

4 portioner
Ingredienser
200 g bönpasta
5 dl frysta ärtor
350 g broccoli
2,5 dl creme fraiche
1 burk majs
1 tsk grovkorning senap
1 msk vitvinsvinäger
1 krm kajennepeppar
salt
svart peppar
vatten som precis täcker gönsakerna

Koka bönpastan englig hänvising på förpackningen.

Lägg ärtor och broccoli i en kastrull och täck med vatten. Låt koka i 5minuter eller tills att ärtorna är mjuka. De ska kunna gå att mosa.

Häll av vattnet och mosa ärtor och broccoli. Tillsätt creme fraiche, kajenpeppar, senap, vitvinsvinäger och majskorn och rör ihop till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Klart att servera när bönpastan är klar! Smaklig måltid



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post29

Bönpasta & tomatsås med majs & broccoli

VegetarisktSkapad av Jennie 11 okt, 2015 18:34:03

Bönpasta & tomatsås med majs & broccoli


4 portioner
Ingredienser
200 g bönpasta
2 burk tomatkross
1 burk majs
200 g broccoli
1 st lök
1 msk balsamico vinäger
salt
peppar

Toppning
mozzarella eller riven parmesan

Skala och finhacka löken. Stek i olja i en kastrull tills att den blivit glansig.
Häll över tomatkross, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop under lock i 10min
Koka bönpasta enligt förpackningen
När 2min återstår av koktiden på tomatsåsen tillsätt majs och skivad broccoli. Klart att severa!

Servera gärna med mozzarella eller riven parmesan



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post24