Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Äppelmustchili

GrytorSkapad av Jennie 26 maj, 2016 21:46:34
En god och mustig chiligryta är aldrig fel! Här kommer min variant med äppelmust.

Ingredienser

6 portioner

  • 1000 kg högrev
  • 2-3 dl äppelmust
  • 1 st gul lök
  • 500 g krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • 1 st chilifrukt
Så här gör du
  1. Börja med hacka löken och fräs i tjockbottnat gryta tills att den har fått. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner i grytan. Bryn köttbitarna lätt
  2. Finhacka chilin och häll över i grytan tillsammans med tomatkross och äppelmust. Om du vill ha kraftigare äpplesmak ha i 3dl annars 2dl av äpplemusten. Tillsätt salt och och peppar och blanda samman allting.
  3. Låt småkoka under locka i ca 3 timmar så att köttbitarna lätt faller isär. Servera gärna med potatis




  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post85

Högrevsgryta med cola och choklad

GrytorSkapad av Jennie 09 okt, 2015 16:44:10

En härlig och mustig gryta hör hösten till och jag älskar att experimentera med olika grytor. Denna gång blev det en gryta på högrev med smak av cola och choklad


4 portioner Ingredienser
  • 700 g högrev
  • 1 burk cola
  • 1 st chilifrukt
  • 2 st salt
  • 100 g mörk choklad
  • 1 st stor lök
  • 1 msk olja att steka i
  • 2 burk krossade tomater
  • Peppar

Börja med att skära upp högrevet i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hacka chilifrukten och lägg åt sedan

Stek löken i lite olja tills att den har fått färg och häll sedan över köttbitarna

När bitarna har fått lite färg tillsätt krossade tomater och chili. Tillsätt peppar och salt.

När grytan kokar ha i hälften av chokladen och häll ner colan. Låt koka på svag värme i 3-4timmar så att köttet faller isär utan motstånd. Tillsätt resten av chokladen precis innnan servering och rör runt i grytan



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post21