GrytorSkapad av Jennie 26 maj, 2016 21:46:34En god och mustig chiligryta är aldrig fel! Här kommer min variant med äppelmust.

Ingredienser
6 portioner
- 1000 kg
högrev
- 2-3 dl
äppelmust
- 1 st
gul lök
- 500 g
krossade tomater
-
salt
-
peppar
- 1 st
chilifrukt
Så här gör du
- Börja med hacka löken och fräs i tjockbottnat gryta
tills att den har fått. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner i
grytan. Bryn köttbitarna lätt
- Finhacka chilin och häll över i grytan tillsammans med
tomatkross och äppelmust. Om du vill ha kraftigare äpplesmak ha i 3dl
annars 2dl av äpplemusten. Tillsätt salt och och peppar och blanda
samman allting.
- Låt småkoka under locka i ca 3 timmar så att köttbitarna lätt faller isär. Servera gärna med potatis

GrytorSkapad av Jennie 09 okt, 2015 16:44:10En härlig och mustig gryta hör hösten till och jag älskar att experimentera med olika grytor. Denna gång blev det en gryta på högrev med smak av cola och choklad

4 portioner
Ingredienser
- 700 g högrev
- 1 burk cola
- 1 st chilifrukt
- 2 st salt
- 100 g mörk choklad
- 1 st stor lök
- 1 msk olja att steka i
- 2 burk krossade tomater
- Peppar
Börja
med att skära upp högrevet i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hacka
chilifrukten och lägg åt sedan
Stek
löken i lite olja tills att den har fått färg och häll sedan över köttbitarna
När
bitarna har fått lite färg tillsätt krossade tomater och chili. Tillsätt peppar
och salt.
När
grytan kokar ha i hälften av chokladen och häll ner colan. Låt koka på svag
värme i 3-4timmar så att köttet faller isär utan motstånd. Tillsätt resten av
chokladen precis innnan servering och rör runt i grytan
