Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Dinkelpizza med tryffel & potatis

PizzaSkapad av Jennie 18 okt, 2015 17:17:08

Dinkelpizza med tryffel & potatis


2 st pizzor
Pizzadeg
50 g jäst
2 tsk socker
0,5 dl rapsolja
1 tsk salt
3 dl vatten
8 dl dinkelmjöl

Fyllning
6 st potatisar
2 st mozzarella
2 msk tryffelolivolja
5 g tryffel
purjolök
3 dl riven ost

Pizzadeg: Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten som är 37 grader i en bunke. Blanda ner lite mjöl i taget tills att du får en elastisk och fast del. Det mjöl som är kvar spars till utbakning.

Jäst degen i 45minuter under bakduk. Dela till två delar och kvala ut till två stora pizzor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Fyllning: Skala och skär potatisen i smala skivor. Tillaga i ugnen på 175grader i ca 10 minuter tills att potatisen blivit mjuk. Häll över potatisen i en bunke och tillsätt tryffelolivoljan. Blanda och smaksätt med salt.

Hacka och stek purjolöken i lite olja. Lägg åt sedan. Skär mozzarellan i mindre bitar.

När degen är färdigjäst och utkavlad häll på hälften av osten på pizzan. Lägg på hälften av mozzarellan och potatisen. Riv hälften av tryffeln ovanpå. Lägg resten av fyllningen på den andra pizzan.

Grädda i ugnen på 220grader i ca 15minuter. Klart att servera



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post30