Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Västerbottenpaj rom och sparris

PajSkapad av Jennie 15 sep, 2015 15:49:30

En god Västerbottenpaj brukar alltid vara uppskattad på kräftskivan eller till knytkalas. Här kommer mitt recept på den jag brukar göra. Jag brukar göra den med fördel en eller två dagar innan den ska ätas så att alla smaker verkligen hinner sätta sig. Sedan är det bara och värma i ugnen straxt innan den ska serveras.

Smaklig måltid!

Västerbottenpaj med stenbitrom och sparris

Pajskal
100g smör
5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2msk vatten

Fyllning
300g riven Västerbottenost
2dl grädde
1dl mellanmjölk
3st ägg
Salt
Peppar
5st sparris
2msk stenbitsrom

Börja med att knåda ihop smör, båda mjölsorterna och vatten till en deg. Tumma ut degen i en pajform och nagga sedan med gaffel. Låt stå i kylskåp i minst 30minuter

Förgrädda skalet i ugnen på 200 grader i 10minuter

Blanda mjölk och grädde i en bunke. Vispa sedan ihop äggen och blanda ner i mjölk-och gräddeblandningen. Blanda i västerbottenost

Häll över blandningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 30miunter

Stek sedan sparris i lite smör och lägg ovanpå pajen när den är klar och klicka på stenbitsom



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post7