Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Creme brulée

EfterrätterSkapad av Jennie 23 jan, 2017 21:39:35
En klassik och alltid lika god efterrätt! Kan servas med massa goda bär eller frukter. Min favorit är grantäpplekärnor. Det syrliga mot det söta är en oslagbar kombination.

Ingredienser:
3 dl Vispgrädde
4 st Äggulor
1/2 msk Vaniljpulver
3/4 dl Socker
2 msk Rårörsocker
1 dl Mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°
Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp. Tillsätt vaniljpulver.

Vispa upp äggulorna. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Fördela smeten i portionsformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 65-70 min. Smeten kommer att vara lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över natten.

Strö råsocker på bruléformarn använd brännare för att bränna sockret.

Servera gärna med granatäpple, blåbär, hallon eller andra goda bär till



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post96