Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Kycklingnuggets

Kyckling och fågelSkapad av Jennie 23 jan, 2017 21:41:55
Vad säg om goda kycklingnuggets till fredagsmys?

Ingredienser:
2 st Kycklingfiléer
2 dl pankoströbröd
2 st ägg
salt
peppar
Olja att steka i

Gör så här:
Skär kycklingen i skivor. Vispa upp ägg i en skål och slanda salt och peppar ihop med panko i en annan skål.

Vänd ner kycklingskivorna först i ägget och sedan i panko. Gör så två gånger.

Stek på hög värme i olja tills att den fått fin färg och kycklingen är genomstekt.

Servera gärna med olika goda såser


Smaklig måltid!!

  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post97

Smördegsinbakad kyckling med halloumi

Kyckling och fågelSkapad av Jennie 06 okt, 2016 20:46:27
Nu när hösten kommer blir det mera härliga middagar än grilla. I fredags blev det goda smördegs inbakade kycklingsfileér, fyllda med halloumi, basilika och soltorkade tomater

Smaklig måltid!

Ingredienser
2 portioner

1 pkt smördeg
2 st kycklingfiléer
0,5 st halloumi
12 st basilikablad
2 msk soltorkade tomater
salt
peppar

Så här gör du

Sätt på ugnen på 225grader Börja med att dela kycklingfiléerna på mitten och stek de fyra halvorna i stekpannan på vardera sida. Kycklingen ska nästan vara helt genomstekt. Salta och peppra

Lägg kycklingen åt sidan medan du skär tunna skivor halloumi. Lägg på halloumin, basilikablad och soltorkade tomater på en av kycklingarna och lägg sedan på den andra ovanpå. Gör samma sak med den andra.

Dela smördegen på mitten och lyft över den ena kycklingen på och vik ihop sidorna så att den stänger sig. Gör samma sak med den andra.

Tillaga i ugnen i 20min eller tills att smördegen har fått fin färg. Servera gärna med sallad.

  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post91

Kycklingfile med tomta&basilkasås

Kyckling och fågelSkapad av Jennie 15 dec, 2015 20:56:04
En god variant på kyckling! Går snabbt och smidigt att bara tillaga i ugnen.
Hoppas det smakar!

4 st kycklingbröstfiléer
2 pkt tomat & basilika creme fraich
1 burk majs
1 st zucchini
1 pkt fetaost
salt
peppar

Lägg kycklingfiléer i en ugnsfastform

Hacka zucchini och strö över kycklingen. Häll även på majsen

Bredd ut creme fraich så att grönsakerna och kycklingen täck. Strö över lite salt och peppar

Tillaga i mitten av ugnen på 175 grader i 40min. När 20 min återstår strö över den smulade fetaosten



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post55

Kycklingfärsbiffar med fetaostkräm

Kyckling och fågelSkapad av Jennie 25 okt, 2015 17:00:16
Idag blev det goda kycklingbiffar med fetaostkräm. Enkelt pch snabbt att tillaga.
Smaklig måltid!

Kycklingbiffar
500 g kycklingfärs
1 st chilifrukt
5 st timjankvistar
2 msk ströbröd
1 tsk salt
2 msk sesamolja att steka i

Fetaostkräm
200 g fetaost
0,5 dl creme fraiche
0,5 st saften ur en citron
5 st timjankvistar
Salt

Fetaostkräm: Mosa fetaosten i en bunke. Tillsätt creme fraiche, saften ur en citron och timjan. Blanda och smaka av med salt.

Fin hacka chilifrukten och lägg i en bunke. Blanda ner timjan och kycklingfärs. Tillsätt salt och ströbröd och blanda ihop. Forma till biffar.

Stek biffarna i sesamolja ca 5min på varje sida eller tills att de är vl genomstekta.



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post34

Grillad Jack Daniels glazad kyckling

Kyckling och fågelSkapad av Jennie 17 sep, 2015 17:46:54
Sommaren är över men det kan fortfarande komma fina höstdagar som ger härliga möjligheter att grilla. Grilla är ju så härligt!

Här kommer ett av mina favoritrecept på kycklingfiléer som jag grillade för några veckor sedan. Hoppas ni gillar det!

Grillad Jack Daniels glazad kyckling

4 portioner

4 st kycklingfiléer
  • 3 msk honung
  • 3 msk Jack Daniel`s whiskey
  • 1 st liten chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • salt

Börja med att göra glazen. Värm upp olja, honung, Jack Daniels och chilifrukt. Låt koka ihop och smaka av med salt

När du ska grilla kycklingen pensla på glazen på båda sidor och fortsätt att strycka på glazen varje gång du vänder kyckligen

Grilla tills att kyckligen är genomstekt och inget är rosa längre.




  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post8