Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Aubergin med parmesan-& persilja

Smått och tillbehörSkapad av Jennie 23 sep, 2015 09:43:49

Här kommer ett litet tips på plockmat till buffé, men det är även lika bra att äta som en hel måltid. Aubergin med parmesan-& persilja, ha gärna lite vitlök om du vill ha det, det ger bara en extra smak.

Smaklig måltid



Aubergin med parmesan-& persilja
4personer
1-2 st auberginer
2 tsk salt
75 g riven parmesan
3 msk persilja
2 dl ströbröd
peppar
1 st ägg
olja att steka i
ev 1st vitlöksklyftor

Börja med att skära auberigen på längden och salta dem på båda sidor. Låt de ligga på hushållspapper i 10minuter för att vattana ur

Förbered sedan det andra genom att blanda parmensan, hackad persilja, ströbröd, salt ooch peppar

Efter 10min torka av skivorna med hushållspapper och doppa i uppvispat ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsbladningen

Häll olja i en stek panna och stek varje skiva i ca 2,5minut på varje sida.





  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post10