Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Lammstek med honung och timjan

LammSkapad av Jennie 03 okt, 2015 13:11:03

Hösten är här och då tycker jag att passar extra bra med olika sorters stekar. Denna gång blev det en god och härlig lammstek. Serverna gärna ugnstekta rotgrönsaker till. Hoppas ni gillar det!



Ingredienser


1 kg lammstek
3 msk honung
4-6 st rosmarinkvistar
2 tsk timjan
2 msk olivolja
1 st saften ur cirton
1-2 tsk salt
ev matlagningsgrädde till sås

Börja med att blanda ihop olivolja, timjan, salt och houng i en skål. Gnid in blandningen ordentligt på lammsteken. Knyt upp med hjälp av snöre

Lägg några rosmarinkvistar i botten av lergrytan, eller annan ugnsteksform. Lägg steken omvanpå och lägg resten av kvistarna på steken

Tillaga i ugnen på 175 grader i ca 2timmar tills att lammet blivit 60-65grader. Servera gärna med rotgrönsaker

Tips! Om du vill göra en sås till så häll av spadet från lammet och tillsätt matlagningsgrädde. Låt koka upp och smaka av med salt

  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post16