Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Vegetarisk fullkornslasange med keso

VegetarisktSkapad av Jennie 15 nov, 2015 19:39:50

Idag blev det en stor plåt med lasange så det finns matlådor för veckan.
Första gången jag gjorde vegetarisklasange. Den blev godade än väntad :)

Hoppas den smakar!


1 djup ugnsplåt
Ingredienser
500 g lasagneplattor (ca 30st)
2 st zucchiner
2 st auberginer
2 st gul lök
500 g krossade tomater
500 g cottage cheese
2 msk grönsaksbuljong
500 g morötter
150 g riven ost
salt
peppar

Börja med att dela auberginen i skivor och lägg på husshållspapparer för vattna ur. Skala och skiva morötter och zucchini.

Skala och hacka löken och fräs i kastrull tills att den blivit glansig och mjuk. Tillsätt tomatkross, cottage cheese och grönskasbuljong. Smaka av med salt och peppar.

Lägg plattor i botten av en djup ugnsplåt och lägg på den auberginskivorna. Häll på hälften av tomatsåsen.

Ha på ett nytt lager av lasangeplattor och lägg på morötter och zucchini och häl på resten av tomatsåsen.

Lägg på ytterligare ett lager av plattor och strö över osten. Tillaga i ugnen i 30-45minuter på 175grader.



  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post41