Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Vildsvinytterfilé med kantarellsås

KöttSkapad av Jennie 15 nov, 2015 19:43:08

Förra helgen när det var farsdag bjöd jag på vildsvinsytterfilé med en krämig och och kantarellsås.

Hoppas det smakar!

4 portioner
Marinad till vildsvin
1 kg vildsvinsytterfilé
2 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
1 tsk torkad mynta
1 tsk torkad citronmeliss

Kantarellsås
250 g kantareller
250 ml matlagningsgrädde
3 tsk vildfond
1 msk smör
2 msk vetemjöl
salt

Börja med att blanda ihop alla ingredisenser till marinaden till vildsvinet i en skål. Smaka av med salt. Häll över marinaden på köttet och låt stå minst 30min, hellst 1-2timmar.

Såsen: Smält smöret i en kastrull och fräs kantarellerna. Blanda sedan ner mjölet och slå över matlagningsgrädde och vildfond. Smaka av med salt. Låt stå på svag värme minst 30minuter.

Vildsvin: Stek köttet på hög värme i en stekpanna för att få fin yta. Tillaga sedan i ugnen på 150grader tills att innertemperaturen är ca 65grader för medium



  • Kommentarer(1)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post42