Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Cremé Brulee

BakverkSkapad av Jennie 12 jan, 2016 20:40:10
Till efterrätt serverades en klassisk cremé brulee med hjotronsylt

4 portioner
Ingredienser

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 st vaniljstång
0,75 dl socker
4 st äggulor
4 msk rörsocker

Sätt på ugnen på 150. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Koka upp grädde, socker och vaniljstång+kärnorna. Låt stå 15min och ta därefter ur vaniljstången.

Vispa upp äggulorna och häll över gräddmjölken vispning. Fördela i fyra ugnsfastna formar. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i 60min. Den är lite lös i mitten, men stelnar under natten då den ska förvaras i kylskåp.

Vid servering häll över rörsocker på varje och bränn med brännare. Servera gärna med några goda bär.





  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post68