Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Äppelmumtkokta musslos

Fisk och skaldjurSkapad av Jennie 26 maj, 2016 21:40:05
Jag älskar skaldjur och denna gång blev den variant på vinkokta musslor då vitvinet var slut. Däremot hade jag en flaska äppelmust och då fick det bli det istället och det blev ett väldigt gott resultat.

Smaklig måltid!

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st musselnät
  • 3 dl äppelmust
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st äpplen
  • salt
Så här gör du
  1. Börja med att sköja musslorna och sortera bort trasiga. Om några är öppnade knacka försktigt mot skalet, sluter sig musslan är den ok att använda, annars kasta
  2. Hacka lök och fänkål och stek i matfett utan att det tar färg. Skala och skär äpplet i mindre bitar
  3. Slå på äpplemust, salt äpple och låt koka upp.
  4. Lägg i musslorna och låta koka/ånga 3-5miunter tills att musslorna öppnat sig. Lägg upp i skålar. Smaklig måltid




  • Kommentarer(0)//blogg.jenniesmatochbak.se/#post83