Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Knäckebröd

BrödSkapad av Jennie 03 sep, 2015 09:03:14
Knäckebröd är aldrig fel och alltid lika gott att äta på. Det finns mängder av olika knäckebröd att baka, men jag har en favorit som min mamma alltid brukar baka till jul. Jag har dock ändrat en av mjölsorterna då jag ville testa en ny variant.

Denna omgång valde jag att toppa knäckebrödet med två olika. Men det går att variera i massor av olika sorter. Låt fantasin flöda.

Jag använda denna omgång torkad basilika, flingsalt och riven ost på häften och till den andra hälften blev det sesamfrön, flingsalt och riven ost.


Recept

5dl mjölk
0,5msk ljus sirap
0,5msk honung
1tsk salt
1tsk kumminfrön
1tsk fänkålsfrön
10g färsk jäst
3dl vetemjöl
3dl dinkelmjöl fullkorn
3dl grahamsmjöl
1ägg
Ex rivenost, torkad basilika, oregano, sesamfrön, flingsalt, riven ost etc

1. Börja med att stöta kryddorna i en mortel och värma sedan upp sirap, mjölk, salt, honung och kryddor i en kastrull till 37grader.
2. Smula jästen i en bunke och häll över vätskan och lös upp.
3. Tillsätt lite mjöl i taget tills att det blir en mjuk och elastisk deg.
4. Låt jästa under bakduk i 60min
5. Kvala ut mycket tunt på mjölkat bakbord eller mjölad bakplåtspapper
6. Pensla med uppvispad ägg och strö över det som önskas ha ovan på. Skär i önskade storlekar
7. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 3minuter och vänd sedan på bröden för att få färg på båda sidor

Låt svalna på galler



  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real





Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.