Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Tomat- &basilikarisotto

RisottoSkapad av Jennie 06 jan, 2019 20:57:12
En krämig och god risotto som kan användas till många olika tillbehör eller bara avnjutas som den är. På bilden serveras den med tonfiskfilé


Ingredienser:
2 st bananscharlottenlök
1 st vitlöksklyfta
2 st grönsaksbuljongtärning
9 dl vatten
2-3 dl vitt vin
4 dl arborioris
1,5 dl västerbottenost
4 st champinjoner

1,5 dl frysta ärtor
20 st körsbärstomater
3 msk basilika
salt

4 st tonfiskfilé

Gör så här:

Börja med att skär tomaterna i halvor och champinjoner i mindre bitar. Ta fram ärtor

Hacka schalottenlök och vitlök fint och fräs på låg värme i olja i en kastrull tills att löken blivit mjuk och glansig

Lös buljongtärningarna i hett vatten

Häll i riset i kastrullen och tillsätt lite i vin i taget, så att vätskan är i nivån med riset. När vinet har kokat in tillsätt mer vin och gör samma sak. Tänkt på att röra om i risotton ofta och tillred på låg värme.

När vinet är inkokat gör samma sak med buljongen. När sista omgången vätska går i risotton har du ner ärtorna och basilika.

Då all buljong är inkokad ha ner tomaterna, champinjoner och osten och rör om tills allt är blandat.

Smaka av med salt och peppar.

Vill du servera med tonfisk så stek tonfisken på högvärme 1-2min per sida. Innertemperaturen ska vara 32grader när den är klar, den ska vara rosa inuti.



  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real





Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.