Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Rågbröd med soltorkade tomater

BrödSkapad av Jennie 04 sep, 2015 15:06:38
Rågbröd med soltorkade tomater är ett av mina favoritbröd som jag brukar baka. Det lilla salta och sträva smaken från tomaterna ger brödet en extra höjning och ett saftigt bröd. Brödet går att använda som vanligt fruksotbröd men passar även perfekt att ha det som bröd till middagar.

Jag använder mig alltid av jästkorgar när jag gör bröd, antigen en rund eller oval. Det ger en sådan fin form och yta på brödet. Men det går alltid lika bra att jästa det driekt på plåten på ett bakplåtspapper, det är upp till dig och välja vad som passar bäst.

Ger ett stort bröd

50g jäst
5dl vatten 37grader
5dl vetemjöl
4dl grovt rågmjöl
2dl hackade soltarkade tomater
1msk honung

Börja med att smula jästen och lös upp med lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, soltorkade tomater och honung.

Blanda i båda mjölsorterna och knåda ihop till en deg. Använd gärna bakmaskin och knåda i 10minuter. Om du gör det för hand 15min.

Lägg ipp i jästformar eller driekt på en plåt med bakplåtspapper

Låt jäsa i 60minuter under bakduk

Grädda mitt i ugnen på 150grader i 55minuter



  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real





Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.