Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Gramhamstortilla med kumminfrön

BrödSkapad av Jennie 14 okt, 2015 16:43:14
Redan mitten av veckan och fredagen närmar sig med stormsteg. Brukar ni också äta tacos hemma på fredagar? Här kommer iallafall mitt recept på egengjort tortillabröd. Mycket godare och mycket nyttigare än det som köps i butik.

I detta recept har jag även vald att använda grahamsmjöl för att få brödet lite grövre. Hoppas det smakar!

7-8st bröd

Ingredienser
100 g grahamsmjöl
125 g vetemjöl
1 tsk salt
3 krm kumminfrön
0,5 tsk bakpulver
1,25 dl sjudande vatten
2,5 msk rapsolja

Blanda båda mjölsorterna, bakpulver, kumminfrön och salt i en bunke.

Sjud vattnet så att det blir varmt och häll över i mjölblandningen. Tillsätt även olja. Obs! Gör in vattnet för varmt, för du ska kunna knåda degen. Knåda ihop till den slät deg.

Dela upp degen i 7-8 delar och forma till bollar. Platta till bollarna lätt och låt vila under duk i minst 15min.
Kvala bröden på ett lätt mjölat underlag. Stek sedan i en riktigt het teflonstekanna ca 45sek på varje sida. Lägg bröden i en ren handuk sp att de behålls varma och mjuka.



  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real





Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.