Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Laxpaté med pepparrot

Fisk och skaldjurSkapad av Jennie 19 dec, 2015 15:38:17

Vad är ett julbord utan paté av någon form?
Jag har de två senaste åren gjort en laxpaté som har blivit väldigt uppskattad. Kan ätas som den är eller tillsammans med lite romsås.

Hoppas det smakar!
Ingredienser

1 kg färsk laxfilé
3 st ägg
1 tsk salt
4 msk riven pepparrot
1 dl hackad dill
3 dl vispgrädde
smör till formen

Börja med att smörja en brödform 1,5 liter, med smör och lägg i ett tillklippt bakplåtspapper i botten.

Skär 300gram av laxen i tunna skivor och lägg åt sidan. Skär resten av laxen i små bitar och lägg i en bunke eller matberedare

Knäck ett av äggen åt gången och mixa ihop i stavmixer eller matberedare. Tillsätt salt, pepparrot, dill och grädde lite åt gången.

Bred ut 1/3 av färsen i formen och täck med häften av laxskivorna. Ha på ytterligare 1/3 av färsen och täck med resten av laxskivorna. Bred ut resten av färsen. Täck formen med aluminiumfolie och låt stå i kylskåp 30min

Grädda i nedre delen av ugnen under folien på 150grader i 1 timme. Låt svala helt och låt stå under natten i kylskåp.



  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real





Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.