Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Cognacsflamberade pilgrimsmusslor

Fisk och skaldjurSkapad av Jennie 12 jan, 2016 20:27:24
Lite långt efter nyår kommer recepten på det som bjöds på nyårsafton. Men det går precis lika bra att äta till vilken festmåltid som helst, eller varför inte för att lyxa till vardagen lite extra.

Det blev en 5-rättersmiddag och den första rätten var Cognacsflamberade pilgrimsmusslor.

2portioner

Ingredienser

6 st pilgrimsmusslor
2 msk cognac
0,5 dl vispgrädde

Börja med att skölja och ta bort muskeln på musslorna. Låt torka av på hushållspapper.

Stek 40sek på vardera sida i en stekpannan med smör. Strö över lite salt.

Ta av pannan från stekpannan och slå på cognac. OBS!! Innan ni tänder på se till så att det är öppen yta uppåt. Tänd försiktigt på cognac och låt steka tills att flammorna är bort.

Lägg musslorna åt sidan och slå på grädden i pannan. Låt koka ihop 3min. Servera ihop med musslorna





  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real





Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.