Jennies Mat och Bak

Jennies Mat och Bak

Om Bloggen

Välkommen till min nya blogg!

Jag kommer forstätta skriva om allt som har med min matlagning och bakning att göra.

Läs och hoppas det kan ge inspiration!

Semlor med kokosmassa

BakverkSkapad av Jennie 06 feb, 2016 20:45:23
Då jag och med många andra är mandelallergiker är det lika tråkigt varje gång det bara fins semlor med mandelmassa. Så i år testade jag att göra semlor med kokosmassa och det blev riktigt goda!

Hoppas att detta kan bli ett alternativ för er som är mandelallergiker.

16 st

Kokosmassa
200 g kokosflingor
200 g strösocker
6 msk vatten

Ingredienser
25 g jäst för söta degar
2,5 dl mellanmjölk
1 tsk kardemumma
8-9 dl vetemjöl
75 g smör, mjukt
1 dl socker
1 st ägg

Pensling

1 st ägg
1 tsk vatten

Garnering
3 dl grädde
florsocker

Kokosmassan: Mixa ihop kokosflingor och strösocker. Tillsätt lite vatten allt eftersom. Är klart när det blir som en massa.

Smula jästen i en bunke och lös i mjölken.Tillsätt socker, mjöl, ägg, kardemummakärnor. Skär smöret i mindre bitar och häll ner i bunken. Arbeta degen i 10-15 i bakmaskin eller 25 minuter för hand. Låt jästa under bakduk 40min.

Ta upp degen och arbeta på mjölat bakbord. Dela degen i 16 delar och forma till runda bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jästa under duk i 40min.

Pensla med uppvisat ägg. Ska göras två gånger på varje. Grädda i ugnen på 225 grader i 8-10min. Låt svalna under bakduk.

Skär av ett lock på varje och gröp ut lite fyllning i varje. Lägg i kokosmassan ovanpå. Vispa grädden och spritsa sedan ut grädden på varje. Lägg på locken och strö över florsocker





  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real





Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.